Kategoriler: Cilt Bakım

Leke Tedavisi Uygulamasında En Yeni ve Etkili Yöntemler

Leke Tedavisi

Güneş dolayısıyla oluşan cilt lekeleri giderilir. Leke giderici ilaç tedavisi cilt altına enjekte edilerek, sivilce, yara ve yanık izlerinin tedavisi edilmesi sağlanır. Ayrıca yaşlılık lekeleri, çiller, pigmentasyonlar da tedavi edilir. Hamileliğe bağlı ortaya çıkan lekeler de çeşitli yöntemler ile tedavi edilir. Uygulamadan en verimli sonucu almak için kış mevsimi tercih edilmelidir.

Kırışıklık ve Cilt Yenileme Uygulaması

Ciltteki kan dolaşımını hızlandırıp beslenmesini sağlayarak, cildin sarkmasını ve yaşlanmayı engeller. Cildin esnekliğini geri kazandırır ve cilde gerginlik verir. Cilt sağlıklı, genç, canlı ve parlak bir görünüme kavuşur. Yenilenen hücreleriniz sayesinde yaşlılığa karşı koyan bir uygulamadır. Mimik kırışıklıkları, yaşlanmaya bağlı kırışıklıklar ve ince çizgilerde, onarıcı sürecin sonunda gözle görülür bir azalma sağlar. Yaşlanma karşıtı uygulamalar ile cilt yenilenmesi sağlanır.

Kırışıklıklar Neden Olur?

Kırışıklıklar ya da kırışıklık görünümünü veren çizgiler, zamanın etkisi ile cilt dokusunda yaşlanma ile yaşanan kayıplara bağlı bir şekilde, özellikle de cildin parlaklığını ve elastikiyetini sağlayan kolajen ve elastin sentezlerinin azalmasının bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Kişinin kaş çatma, gülümseme gibi tekrarlayan mimikleri ve kas hareketleri özellikle yüz bölgesinde cilt dokusunun esnekliğini yitirmesine paralel olarak ince çizgiler oluşturmakta, ince çizgiler ile başlayan belirtiler zaman içerisinde derinlik kazanarak yaşlılığın en belirgin işareti olan kırışıklıklara yol açmaktadır. Alın, kaş, göz çevresi, dudaklar, çene, burun ve boyun bölgeleri kas hareketlerinden ve mimiklerden en çok etkilenen bölgeler olduğu için, bu bölgeler yaşlılık belirtisi olan kırışıklıkların çoğunlukla ortaya çıktığı alanlar olarak ön plana çıkmaktadır. Cilt dokusunun yeniden toparlanması ve kırışıklıkların açılması kişinin bünyesinin kendi kendine yapabileceği bir iyileşme olamamaktadır. Kendiliğinden gerileme gösteremeyen kırışıklık çizgilerinden ve daha derinleşmiş kırışıklıklardan psikolojik ve estetik açıdan rahatsızlık duyan kişiler medikal estetik çözümlerine başvurarak zamanın olumsuz etkilerini geri almak isteyebilmektedir.

Kırışıklıkların Giderilmesine Yönelik Uygulanan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Medikal estetik alanında cerrahi girişim yani ameliyat gerektirmeksizin, botoks ve dolgu gibi uygulamalardan faydalanılarak istenilen gençleşme ve gerginlik etkileri sağlanabilmektedir. Son yıllarda, halk arasında örümcek ağı uygulaması olarak bilindiği şekli ile cilt altına yerleştirilen iplerle gerçekleştirilen toparlama ve yüz germe uygulamaları da sıklıkla tercih edilmektedir. Lazer sistemleri, radyofrekans sistemleri ve yüksek yoğunlukta odaklı ultrason (HIFU) teknolojileri de tıbbi cihazların kullanımı yoluyla istenilen sağlıklı ve dinç görünüme kavuşabilme amacıyla başvurulan diğer yöntemlerdir. Kişinin yapısal özelliklerine ve kırışıklıklarının derecesine göre kişiye özel en doğru tedavi seçeneğinin seçimi, alanında uzman bir doktor tarafından yapılacak muayene sonrasında hastanın taleplerine ve ulaşmak istediği sonuçlara ve doktorun yönlendirme ve önerilerine göre belirlenmelidir.

Kırışıklıklar Nasıl Geçer?

Kırışıklıklar genel olarak kişiye ciddi bir sağlık sorunu oluşturmayan cilt problemleri olmakla beraber, özellikle yüz bölgesinde yer alan kırışıklıklar kişileri estetik açıdan rahatsız edebilmektedir. Kırışıklıkların estetik kaygılar sebebiyle kişinin psikolojisini olumsuz yönde etkilemesi durumunda kırışıklıkların tedavi yoluyla giderilmesi arzulanmaktadır. Kırışıklıkların tedavisine başlanmadan önce mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından kırışıklıkların incelenmesi ve kişinin yapısal özelliklerine göre kırışıklıkların giderilmesine yönelik tedavi alternatiflerinin hastaya sunulması gerekmektedir. Yapılacak muayene sonrasında doktor, kırışıklıkların derecesine ve hastanın yapısal özelliklerine göre hastayı tedavi seçeneklerine ilişkin bilgilendirmektedir.

Lazer ile Cilt Germe

Lazerle cilt germe uygulaması ablatif (derinin soyularak uyarılması) ve non-ablatif (deri soyulmadan derin cilt bölgelerine etki ile) olmak üzere 2’ye ayrılır.

Non-ablatif lazerler ciltte herhangi bir hasar oluşturmadığından işlem sonrası tamamen normal hayata dönülebilir. Sadece bir hafta süre ile güneşlenilmemesi önerilmektedir. Non-ablatif amaçla kullanılan farklı lazer dalga boyları ve sistemleri mevcuttur.

Titan lazer non-ablatif ve cerrahi içermeyen cilt germe yöntemidir. Ciltteki kollajenin artışı ve kontraksiyonu ile ciltte gerilme ve lifting etkisi oluşturabilir. Yüz dışında karın, kollar ve bacak iç taraflarında kullanılabildiği bildirilmiştir.

Cilt Germe Mekanizması Nasıl Oluşur?

Titan başlığı soğutma-ışık-soğutma işlemlerini sırasıyla yaparak cildi yakmadan lazer ışığının cilt içinde kollajeni uyaracak  derecelere ulaşmasını sağlayacak yapıya sahiptir. Soğutma aynı zamanda uygulamada oluşabilecek ağrının daha az hissedilmesini sağlayacaktır. Titan uygulamasından hemen sonra kollajen kontraksiyonuna bağlı ciltte ani gerilme hemen işlem sonrasında görülürken asıl kollajen artışı 3-6 ay içinde maksimum seviyeye ulaşır.

Lazer ile Ameliyatsız Cilt Germe İşlemi Ağrılı mıdır?

İşlem ile derinin cilt yapılarının esas olarak ısıtılması amaçlanır. İşlem esnasında  ağrı ve yanma hissetmeniz olağan bir durumdur. Ancak soğutma ağrının azaltılmasında oldukça faydalıdır.

Titan ile cilt germe teknolojisi FDA onaylıdır. Diğer tüm lazerlerin sahip olduğu  riskleri içerir.

Ameliyatsız Lazer Uygulaması Kaç Seans Gerektirir ?

Ameliyatsız lazer uygulamasında  2-3 seans yeterli görülmektedir. Seans aralıkları 4 hafta olarak belirlenmelidir.

Lazerle Leke Tedavisi

Lazerle Leke Tedavisi; Photo Genesis yoğun ışık kaynağı, cilt kızarıklıkları, kahverengi lekeler ve güneş hasarları için tasarlanmış dalga boyudur.Tedavi sırasında sisteme entegre soğutmasıyla cildin üst tarafı korunurken altta bulunan lekeli hücreler hasarlanır.

Lazerle Leke Tedavisinde Hangi Alanlar Tedavi Edilebilir?

Photo genesis sistemi renk farkları, yaygın kızarıklık güneş ve yaşlanmaya bağlı lekeler, farklı kahverengi lekeler ve yoğun çillerin tedavilerinde kullanılabilir.

Uygulama süresi 15-20 dakikadır.Genelde 2-4 seans yeterlidir.Derin güneş yanıklarında yoğun çilli bölgelerde buyuk koyu lekelerde ek tedavilere ihtiyaç duyulabilir.

Tedaviden sonra lekeler koyulaşmaya başlar.1-3 hafta içerisinde lekelerin rengi açılarak tabaka halinde dökülür. İşlem bölgesi ile diğer bölgelerin arasında ton farkı olmasın diye lekesiz alanların da tedavi edilmesi gerekir. Lazerle leke tedavisi uygulanacak olan bölgeler güneşten veya bronzlaştırıcı losyonlardan dolayı bronzlaşmış olmamalıdır. Cildin bronzlaşmadan kaynaklanan daha koyu renkli kısımları da lazer ışınlarını absorbe edebilir ve bunun sonucunda ciltte tahriş veya su toplama gibi yan etkiler görülebilir.

Adana Güzellik

Son Yazılar

Kalıcı Kaş Tasarımı ve Yüzünüze En Uygun Kaş Modelleri

Kaş Tasarımı Nedir? Kaş tasarımı düzgün ve çekici kaş modelleri meydana getirmekte en ideal yöntemdir.…

6 Mayıs 2021

3D Kıl Tekniği Kaş İle Kusursuz Bakışlar Elde Edin

Kıl Tekniği Kıl tekniği kaş yapımı kalıcı makyaj uygulamalarında yeni trend oldu. Güzellik merkezleri yeni…

1 Mayıs 2021

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Şey

Lazer Epilasyon Lazer epilasyon cihazı, teknolojideki ilerlemeler sayesinde son yıllarda uzun bir yol kat etti…

7 Şubat 2021

Dudak Renklendirme İle Her Dudak Daha Dolgun Hale Gelecek.

Dudak Renklendirme Nedir? Dudak renklendirme uygulaması dudağınızın çerçevesi dışına çıkılmadan uygulanan bir kalıcı makyaj işlemidir.…

17 Ocak 2021

Dudak Kontürü İle Her Dudak Daha Canlı Hale Gelecek.

Dudak Kontürü Nedir? Nasıl Yapılır? Dudak kontürü, dudağın daha olgun görünüme sahip olması için yapılan…

3 Haziran 2020

Güzel Bakışların Sırrı İpek Kirpik Hakkında Her Şey

İpek Kirpik İpek kirpik devrim niteliğinde olan güzellik trendleri içerisinde en popüler uygulamalardan birisidir. Yoğun…

25 Mayıs 2020