Kategoriler: Cilt Bakım

Bebek Gibi Bir Cilt İçin Sivilce İzlerini Yok Edin

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivice izleri dediğimiz yüz bölgesinde orta tabakadaki sebumların tıkanması sonucu ortaya çıkan ve halk arasında sivilceli cilt olarak adlandırılan akneler bizi çok rahatsız eder. Ancak büyük iltihaplı sivileler alt deride yırtılma sorunu hasar bırakır. Sivilceniz geçse bile yüzde oluşan sivilce izi canınızı fena halde sıkabilir. Eğer sizde dış görünüşe önem veriyorsanız yüzünüzdeki sivilce izleri sizin psikolojinizi ve sosyal hayatınızı olumsuz etkileyebilir.

Sivilce izi tedavisi için geç kalınırsa yüzde hiç istenmeyen görüntüler oluşabilir. Sivilcenin meydana getirdiği yaralara bilinçsiz müdahale edilmesi ve sivilcelerden kurtulmak amacıyla sıkılması sonucu sivilce izi meydana gelebilir. Bununla birlikte sivilce izleri tedavisi doğru şekilde yapıldığı takdirde yüzünüz eskisi gibi pürüzsüz hale gelebilmektedir. Bunun sonucunda kişiler psikolojik anlamda kendilerini iyi hissedeceklerdir.

Sivilce İzi Geçirme Yöntemleri

Psikolojik anlamda sizi rahatsız eden sivilce izleri nasıl geçer diye merak ediyorsanız öncelikle başkalarından duyduğunuz laflarla hareket etmemenizi öneririm. Çünkü sivilce izi geçirme istiyorsanız sadece evde uygulanan maske yada bitkisel gibi doğal yöntemlerle çözüme ulaşamazsınız. Sivilce izi tedavisi mutlaka uzman görüşü alarak yapılmalıdır. Uzmanlar yüzünüzdeki sivilcelerin yayılmasını ve sivilce izi kalmasını önleyebilmeniz adına cilt analizi yaparak size yol gösterir.

Öncelikle sivilce izi tedavisinde günümüzde çeşitli modern yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında PRP, kimyasal peeling, derin soyan lazer, mikro iğneleme, fraksiyonel radyofrekans ve dolgu tedavisi vardır. Bunlardan kimyasal peeling ve lazer uygulamaları yüzde çıkan aktif sivilcelerin iz bırakmaması adına uygundur. Yüzeysel veya kırmızı sivilce türlerinde micro iğneleme doğru yöntemdir. Son olarak oldukça derin sivilce izleri dolgu yöntemi ile kapatılabilir.

Yüzde sivilce izi kimi zaman çukur ve gözeneklerde genişleme, kimi zamanda kahverengi lekeler halinde ortaya çıkabilir. Ayrıca deri altındaki yanlış yapılanmalar da sivilce izleri meydana getirebilir. İzlerin ortadan kaldırılmasını isteyenler öncelikle uzman kontrolünde sivilce izi tedavisi yaptırmalıdır.

Sivilce İzleri İçin Ne Yapmam Gerekir?

Sivilceli ciltlerin cilt tipine uygun şekilde cilt bakımının yapılması gerekir. Cildin temiz tutulması ve nemlendirilmesi çok önemlidir. Kullanılan cilt bakım ve temizlik ürünleri kaliteli olmalı ve uzman tarafından uygulanmalıdır. Yanlış ürünlerle yapılan cilt bakımları cildin tahriş olmasına ve sivilcelerin daha fazla yayılmasına neden olabilmektedir. Sivilce izleri oluşumunu engelleyen cilt bakımı uygulamaları kesinlikle göz ardı edilmemelidir.

Yüzünüze medikal cilt bakımı ve derinlemesine cilt temizliği yapılması mutlaka gereklidir. Sivilceli ciltlerin bakımı ve temizliği için profesyonel cilt bakımı önerilmektedir. Bunlar arasında hydrafacial cilt bakımı oldukça etkili bir yöntemdir. Ortalama 1,5 saat süren işlemlerde cilt temizlenir, nemlendirilir ve gerekli vitamin desteği sağlanır.

Dermaroller ve Dermapen İle Cilt Yenileme

Derin sivilce izini ne geçirir diyorsanız bu konuda micro iğneleme sistemi oldukça etkilidir, diyebiliriz. Ağrı kesici kremlerin ardından uygulanan micro iğneleme ile yüzde binlerce delik açılmaktadır. Bu sayede üst deride yeniden tamirat ve yapılanma meydana gelecektir. Aynı işlem dermapen denilen ve bir kalem ucundaki micro iğneler ile de yapılabilmektedir. Aylık periyotlarla yaklaşık 4-5 seans sonrası sivilce izleri azalacaktır.

PRP ile Cilt Yenileme

Sivilce izi tedavisi için kullanılan başka yöntem de PRP uygulamasıdır. Kişiden alınan kanın santrfüj işleminden geçirilir. Elde edilen trombositlerden meydana gelen zengin plazma cilde enjekte edilir. İçinde bulunan büyüme faktörleri sayesinde kök hücreler uyarılır. Sivilce izi oluşmuş hasarlı deri hızla onarılmaya başlar. 15 günde bir uygulanan seansların 4-5 defa uygulanması uygundur.

Altın İğne Yöntemi

İletkenliği oldukça yüksek iğnelerin, dokuları bozmadan deri altına verdiği fraksiyonel radyo frekans uygulaması da sivilce izi tedavisinde etkili yöntemler arasındadır. Uzman kontrolünde deri altına ısı verilerek yapılan işlemde hasarlanan deri zamanla onarım işlemine başlar. Bu durum ayrı zamanda sivilce izlerinin ortadan kalkmasını sağlar. İşlem süresi ortalama 45 dakika sürmektedir. Oldukça konforlu olan işlemin ardından ilk seansta bile çok etkili ve iyi sonuçlar alınabilmektedir.

Sivilce izi tedavisi için geçici  olan yöntem de dolgu işlemidir. Çökük olan bölümlerin altına uygulanan dolgu işlemi sonucu düzgün bir cilt görünümü kazandırılmaktadır. Etkisi en fazla 1 yıl sürdüğünden işlem her yıl tekrarlanmalıdır. Bununla birlikte karbon peeling, kimyasal peeling seçenekleri de sivilce izleri tedavisinde kullanılmaktadır.

Adana’da bulunan cilt bakım merkezleri içerisinde en iyisi durumundayız. Güzellik salonu çalışanları olarak sizlerin mutluluğu adına elimizden gelen tüm özveriyi yapmaktayız. Günümüzde güzelliğiniz için son derece etkili cihazlar ve yöntemler bulunmaktadır. Merkezimizdeki güzellik uygulamaları sayesinde artık psikolojiniz oldukça iyi durumda olacaktır.

MÜŞTERİ YORUMLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Adana Güzellik

Son Yazılar

Kalıcı Kaş Tasarımı ve Yüzünüze En Uygun Kaş Modelleri

Kaş Tasarımı Nedir? Kaş tasarımı düzgün ve çekici kaş modelleri meydana getirmekte en ideal yöntemdir.…

6 Mayıs 2021

3D Kıl Tekniği Kaş İle Kusursuz Bakışlar Elde Edin

Kıl Tekniği Kıl tekniği kaş yapımı kalıcı makyaj uygulamalarında yeni trend oldu. Güzellik merkezleri yeni…

1 Mayıs 2021

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Şey

Lazer Epilasyon Lazer epilasyon cihazı, teknolojideki ilerlemeler sayesinde son yıllarda uzun bir yol kat etti…

7 Şubat 2021

Dudak Renklendirme İle Her Dudak Daha Dolgun Hale Gelecek.

Dudak Renklendirme Nedir? Dudak renklendirme uygulaması dudağınızın çerçevesi dışına çıkılmadan uygulanan bir kalıcı makyaj işlemidir.…

17 Ocak 2021

Dudak Kontürü İle Her Dudak Daha Canlı Hale Gelecek.

Dudak Kontürü Nedir? Nasıl Yapılır? Dudak kontürü, dudağın daha olgun görünüme sahip olması için yapılan…

3 Haziran 2020

Güzel Bakışların Sırrı İpek Kirpik Hakkında Her Şey

İpek Kirpik İpek kirpik devrim niteliğinde olan güzellik trendleri içerisinde en popüler uygulamalardan birisidir. Yoğun…

25 Mayıs 2020